top of page
BO2024BlackLogoCircle_edited.png

BØLL er festivalens offisielle festivaløl, og skal i følge tradisjonen brygges av det sist ankomne bryggeriet i vår region.  Det har vært stille på etableringsfronten en stund, men i år dukket Tøsse Brygghus opp på Osterøy.

Per Helge Svensson eier og driver Tøsse Mølle, der brygghuset holder til.  Per Helge traff en gammel barndomsvenn som lokket ham ut i ølbryggingens verden, og sammen startet de bryggeri.  De fikk med seg en gammel kjenning av oss; Kjetil Jikiun, som designet bryggverket og holder overoppsyn med oppskrifter og kvalitet.  Ølentusiasten Andreas Elvik Litland står for den daglige bryggingen.  

Tøsse Brygghus tok BØLL-utfordringen på strak arm, og vi ble enige om at årets festivaløl er en Vienna Lager på ca 5,5%, brygget med Viennamalt, og (selvsagt) havre, Tettnanger humle og klassisk lager gjær.

Kjetil la for sikkerhets skyld inn en dobbel dekoksjon.  

Vår Bryggeri- og programsjef var hjertelig til stede og fikk det ærefulle oppdrag å tilsette bitterhumle.

Resultatet får du smake på Bergen Ølfestival 13. og 14. september i Hallen USF!  

Der treffer du også Per Helge, Andreas og Kjetil fra Tøsse Brygghus.

Tøsse1.jpg

BØLL

OFFISIELT FESTIVALØL 2024

VIENNA LAGER

brygget av

TØSSE BRYGGHUS

Tøsse3.jpg