BØLL er festivalens offisielle festivaløl, og skal i følge tradisjonen brygges av det sist ankomne bryggeriet i vår region. Det har vært stille på etableringsfronten en stund, men i år dukket Tøsse Brygghus opp på Osterøy.
Per Helge Svensson eier og driver Tøsse Mølle, der brygghuset holder til. Per Helge traff en gammel barndomsvenn som lokket ham ut i ølbryggingens verden, og sammen startet de bryggeri. De fikk med seg en gammel kjenning av oss; Kjetil Jikiun, som designet bryggverket og holder overoppsyn med oppskrifter og kvalitet. Ølentusiasten Andreas Elvik Litland står for den daglige bryggingen.
Tøsse Brygghus tok BØLL-utfordringen på strak arm, og vi ble enige om at årets festivaløl er en Vienna Lager på ca 5,5%, brygget med Viennamalt, og (selvsagt) havre, Tettnanger humle og klassisk lager gjær.
Kjetil la for sikkerhets skyld inn en dobbel dekoksjon.
Vår Bryggeri- og programsjef var hjertelig til stede og fikk det ærefulle oppdrag å tilsette bitterhumle.
Resultatet får du smake på Bergen Ølfestival 13. og 14. september i Hallen USF!
Der treffer du også Per Helge, Andreas og Kjetil fra Tøsse Brygghus.