
CHURCHEIM BREWING * NEDSTRAND BRYGGERI * ØLSMIA * OSLO LETTØLSBRYGGERI * RODEBAK FARMHOUSE BREWERY * TØRST MIKROBRYGGERI
* TAPP & KORK * HANSA BORG * MONKEYBREW * VOSS BRYGGERI * VOSS FELLESBRYGGERI BYGLAND BRYGGERI * RAA BREWING COMPANY * DISKO BREWING * HOMBORSUND BRYGGERI * QVART ØLKOMPANI * BÅDIN * RYGR BRYGGHÚS * TØFTABRYGG * TØSSE BRYGGHUS * HAANDBRYGGERIET * KINN BRYGGERI * LERVIG BRYGGERI * NØGNE Ø * MJØDERIET * ÆGIR BRYGGERI * 7FJELL BRYGGERI * MOLO BREW
PRESENTERER
Bryggerislipp #4
Siste bryggerislipp er en parademarsj av de «7 store», de som alltid må være med oss og som har vært det siden vi startet.
Haandbryggeriet fra Drammen leverer alltid varene, både i kvalitet og bredde.
Kinn Bryggeri fra Florø fortsetter å gjøre det de er best på; lage godt øl.
Lervig Bryggeri fra Stavanger har stadig planer om verdensherredømme, men har heldigvis
tid til oss i Bergen også.
Nøgne Ø fra Grimstad kommer vi ikke utenom. De har brygget kvalitetsøl siden 2002, og hviler ikke på laubærene.
Mjøderiet fra Ytre Arna og Bergen er vår egen leverandør av kvalitetsmjød, og har alltid noen overraskelser i ermet.
Ægir Bryggeri fra Flåm leverer ypperlig ølhåndverk fra innerst i Sognefjorden, til glede for både sogninger og bergensere.
7 Fjell Bryggeri er så lokalt som det kan bli, og de har allerede verdensherredømme på skikkelig håndverksøl i Bergen.
Bryggerislipp #3
På landsbygden utenfor Drammen styrer kokken David Johannesen bryggekjelene i Disko Brewing. Det har han gjort siden 2018, og det bør han absolutt fortsette med, for folket vil ha Disko!
Fra Det Blide Sørland kommer Homborsund Bryggeri, som også inkluderer Qvart Ølkompani.
Alf Olav og gjengen brygger øl til glede for også bergensere, og snart er vi like blide som dem!
Årets nordligste bryggeri er Bådin fra Bodø. Ja Bodø, du vet den byen med det fotball laget som.. Nei, gi blaffen i fotball nå, de brygger masse godt øl!
Molo Brew fra Ålesund har på kort tid plassert seg i toppsjiktet i Norge, og overbeviser med høy kvalitet og spennende kreasjoner!
Rygr Brygghús holder til på Jæren, og ølene deres har vunnet både gjeve priser og bergensernes hjerter. Vi liker mottoet deres; «Ingen snarveier til skikkelig øl»!
Etter debuten i 2021 har Tøftabrygg fått fast plass på Bergen Ølfestival. Kompisgjengen fra Øygarden utenfor Bergen kommer alltid til byd’n med rødbetøl og nye overraskelser!
Nordøst for Bergen finner vi også en øy; Osterøy. Der holder Tøsse Brygghus til. Debutanter i fjor, og fast plass i år. De står også bak bryggingen av årets BØLL, som er resultat av en hjemmebrygger konkurranse. På tide å smake litt Grisette?
Bryggerislipp #2
Brewpuben Tapp & Kork tar turen fra Molde i år også, og har som vanlig med seg moderne godbiter og spennende påfunn. Se opp for samarbeidsøl med brusprodusenten Oscar Sylte.
Jada, landets nest største bryggeri er selvsagt på plass. Hansa Borg stiller med velkjente klassikere for de tørste! Hvor de kommer fra? Vel...
Monkeybrew er langt i fra størst, men leverer ølhåndtverk i øverste klasse. Alltid stas å få smake kvalitetsøl fra Trondheim!
Gjengen bak Voss Bryggeri og Voss Fellesbryggeri kommer med toget fra Voss, og har med seg både tradisjonelle vossaøl og moderne varianter!
Fra Setersdal kommer Bygland Bryggeri, som er godt kjent for sine innovative tradisjonsøl. I år tar de det enda lengre, og tar med seg smakebiter fra sitt siste påfunn; sake med røtter både i Japan og Setersdal!
Fra Råde i Østfold kommer Raa Brewing Company. De har som motto å være «litt for mye av det gode», og det lover alltid godt!
Bryggerislipp #1
Fra den historiske byen Halden kommer Tørst Mikrobryggeri. Fire hjemmebryggende kokker, som først startet ølpuben «The Drunken Chefs» for et par år siden, før de i år startet bryggeri i lokalene ved siden av. Ambisiøse og velsmakende øl fra tjukkeste Østfold!
Nord for Stavanger og litt øst for Haugesund ligger Hinderåvåg, og der finner vi Nedstrand Bryggeri. Bryggeriet ble startet av lokale entusiaster i 2017 og er det perfekte utgangspunktet for en fottur opp på Himakånå, Nedstrand’s svar på Trolltunga. Lokalt håndverksøl av høy kvalitet!
Ølsmia fra Oslo debuterte hos oss i fjor, og det ga mersmak. Alkymisten Lars i Ølsmia fokuserer på norske råvarer og kortreiste ingredienser, og går fremdeles ikke av veien for å bruke blåskjell i øl!
Lars er også en del av Oslo Lettølsbryggeri, sammen med Kevin, og på to år har de rukket å sette høykvalitets lettøl på drikkekartet. Det blir selvsagt mer velbrygget lettøl å få på festivalen!
Når vi først er i hovedstaden tar vi selvsagt med oss Churcheim, som også debuterte på BØ i fjor. Mer nådeløs enn noen gang kommer trollmannen Alex tilbake med magiske dråper!
Fra Innset kommer Rodebak, også denne gang med nydelige kreasjoner i kjent belgisk stil. Trøndersk gårdsøl med internasjonalt tilsnitt!


























