

BØLL 2025
HJEMMEBRYGGERKONKURRANSE
📣BØLL 2025: VINNEREN ER KÅRET! 🥳
REINHARD MJAATVEDT
Vårt offisielle festivaløl, BØLL, er i år resultat av en hjemmebryggerkonkurranse.
Bryggerne konkurrerte i ølstilen Grisette (et lyst og friskt øl med lav alkoholprosent, som tradisjonelt ble drukket av gruvearbeidere i sør Belgia og nord Frankrike).
Reinhard Mjaatvedt fra Oslo stakk av med seieren, og får ølet sitt brygget og servert av Tøsse Brygghus på årets festival. Vi gratulerer!
Juryen besto av Hanne Østeby og Andreas Misund Berntsen (Norbrygg), Rolv Bergesen (Bergen Ølfestival) og Andreas Elvik Litland (Tøsse Brygghus).
KONKURRANSEN
Tradisjonen tro skal det brygges et eget festivaløl til Bergen Ølfestival, BØLL.
Denne gangen utfordrer vi alle dere hjemmebryggere der ute!
Brygg din beste Grisette, send den inn til oss, og overbevis oss om at din versjon skal bli årets BØLL!
Førstepremien er å få brygge ølet ditt hos Tøsse Brygghus, sammen med en av landets mest kjente bryggere; Kjetil Jikiun.
Ølet ditt blir vurdert av sertifiserte øldommere fra Norbrygg, sammen med Tøsse Brygghus og Bergen Ølfestival.
Innleveringsfrist: 10. juni.
Leveringsadresse:
BØLL25 c/o Rolv Bergesen, Komediebakken 9, 5010 Bergen.
Må postlegges og registreres i app seinest 10.juni 2025.
Hva er så Grisette?
Ølstilen kommer historisk fra grenseområdet mellom Belgia og Frankrike, og ble for det meste drukket av gruvearbeidere som tørstedrikke.
Grisette har fått en ny vår det siste tiåret, både i Belgia og USA.
Grisette har store fellestrekk med Saison og Bière de Garde, men er lavere i alkohol.
En lys og forfriskende øl som man kan drikke flere av, i motsetning til mange andre belgiske stiler.
Vi er ute etter øl i klassene 9C og 9D i Norbryggs typedefinisjon, men med maks 4,6% alkohol.
