top of page
BOFE-hvit1000Skygge.png
MotorpsychoLogo_transparentHVIT.png

+

LØRDAG 16. SEPTEMBER
Hallen USF og Røkeriet USF

Nå kan du kjøpe kombobillett til lørdag 16. september som inkluderer både Bergen Ølfestival i Hallen USF og konsert med legendariske Motorpsycho på Røkeriet USF samme kveld! 

I samarbeid med Perfect Sounds Forever

Perfect Sounds Forever presenterer:
Motorpsycho

USF Verftet / lørdag 16.september / dører 20.00 / konsertstart 21.00

Vinteren 2021, etter nesten et år i Coronaens vold, gikk det endelig opp for oss i Motorpsycho at ingen av våre planer og ingen av våre prosjekter var gjennomførbare under rådende forhold. Ingen kunne reise noe sted, å krysse grenser var nær sagt umulig, folk satt i hjemmene sine og gjemte seg, og alt som het kulturliv opphørte i praksis å fungere.

I mørke øyeblikk spurte man seg:
Er dette slutten?
Overlever vi dette?

Ingen spilling, ingen inntekt. Tunge tider uten særlige utsikter til annet enn seigpining og tristesse før et grått liv i NAV’s tegn.

Så hva bedre å finne på enn å ommøblere øvingslokalet, lage seg et lite studio, og endelig prøve å få has på de derre små låtene, de normale låtene som ikke hadde passet på noen av de mer ekstravagante skivene vi hadde lagd de siste årene?

Uten særlig hjelp utenfra, klarte vi tre i løpet av en to mnds periode å spille inn så mye musikk at vi til slutt ikke klarte å høre om noe av det var dugandes eller om det bare var å kaste alt og begynne på nytt. Vi ble helt døve og hørte ikke kvalitetene i noe av det, så vi la det vekk i noen uker og tenkte på andre ting. Da vi kom tilbake til materialet noe senere, viste det seg at de beste greiene faktisk var mye bedre enn det vi husket: det var en definitiv stemning i ting, man fornemmet jo en slags rød tråd og det var jo noe der … hmm..

Vi ble så positivt overrasket at vi følte vi måtte sjekke med ‘fagfolk’ om vi hørte rett. Så vi sendte et utvalg låter til vår favoritt trøndersvenske, Reine Fiske i Stockholm og sa at hvis han hørte det vi hørte, hadde han herved frie tøyler til å legge til, ta vekk, klippe og lime og forandre det han ville – ‘produsere’ dette materialet – til han var fornøyd og vi kunne lage en plate av det. Vel, Reinisen tok agnet og klinte til han!

Han fikk med seg Fredrik Swahn (Dungen, Melody’s Echo Chamber, The Amazing, etc) og sammen skred de til verket.

Altså – disse karene er to av arkitektene bak det som i moderne psych miljøer gjerne kalles ‘Stockholmslyden’, og det de tilførte dette materialet er i våre ører akkurat det det trengte. Det tok sin tid, men resultatet har blitt …vel, helt enormt fint!

Det de har bidratt med av teksturer og tatt av estetiske valg underveis i mikseprosessen, gjør at vi med hånden på hjertet kan si at denne plata på mange måter vel så mye er deres fortjeneste som vår: det er rett og slett vanskelig å overdrive hvor viktig de har vært for at vi i dag kan dele denne plata – som vi vet kommer til å bli sett på som en liten juvel i vår katalog – med verden.

Vi er dritstolte og superfornøyde med resultatet, og enormt takknemlige ovenfor Reine og Fredrik for at de tok tak og plata ble den lille psykedeliske godbiten den har blitt!

For dette er kanskje ikke noen episk plate i tradisjonell Motorpsycho-forstand. Det er ingen låter på over ti minutter eller spesiellt mye kosmisk tungetale å spore her kanskje, men . det kjennes ut som en viktig plate for oss!

Litt Yang til å veie opp all Yin de siste årene, en link tilbake til det bandet vi var engang, et besøk i et univers vi kanskje ikke oppsøker like ofte på plate som vi burde… et slags statement i slekt med munnhell som ‘less is more’, ‘det er ikke størrelsen det kommer an på’, ‘bak skyene er himmelen alltid blå’, ‘en høne i hånda ….’ jadda jadda, nok nå Bent! red.komm]…

Til og med Psychonauter har formiddager. Og oppvask. Og alle trenger av og til en kaffekopp i solveggen.

Vi brukte resten av Covidperioden – de lange årene – til å spille inn og utgi annen musikk, og det er mulig vi en dag kommer til å tilby verden del 2 og 3 med musikk fra denne rare perioden også, vi får se. Dette er jo ikke noen ‘Covidplate’ som sådan, men det var vanskelige år, og musikken som oppsto gjenspeiler jo den litt rare følelsen vi alle gikk rundt og tok på, så det er jo noe der …

Vi er stolte av å kunne få presentere dette dokumentet fra (en forhåpentligvis) ‘svunnen tid’, da det føltes om om verden hadde stoppet og alt var over. Håper resten av verden hører det vi synes vi gjorde, det Reine hørte, og at det finnes plass til denne plata i hjertet ditt et sted også.

Motorpsycho? Yay!

B.S. Feb’23 

FrivilligeogNeon.jpg
BØglass&Neonlogo.jpg
Rastadude.jpg
MangeGlassmedBonger.jpg
bottom of page